O NAS

Začetki podjetja segajo v leto 1997, ko smo pričeli dejavnost s podjetjem Arhitekta, Ivan Šrot s.p. in sicer s trgovino različnih elektro produktov, predvsem razsvetljavo in opremo za dom. Kmalu po ustanovitvi smo spoznali centralni sesalni sistem in kot strojniki v duši in komercialisti po izobrazbi se nam je ideja o tem, kako na najlažji način odstraniti prah in umazanijo iz prostora zdela naravnost odlična. Nedolgo za tem, smo pričeli s sodelovanjem z nekaterimi nemškimi, avstrijskimi in kanadskimi partnerji. Našim strankam smo v prvi fazi nameščali predvsem sesalne enote Ultra Clean, Smart, kasneje pa smo imeli zastopstvo za Elek trends in Beam ZDA. Okoli leta 2000 smo prenehali sodelovati z Beam saj smo ugotovili, da ne izpolnjuje naših zahtev, ker je v prodajni mreži imel le nekaj modelov sesalnih enot, mi pa smo iskali centralne enote večjih moči za industrijo in hotele, prav tako nam niso ustrezali modeli ameriško-kanadskih sesalnih vtičnic, ki niso bili na nivoju evropskih kar zadeva dizajna zato smo let 2003 pričeli sodelovanje s podjetjem Aertecnica, ki nam je nudilo vse kar smo iskali. Veliko izbiro sesalnih enot za vsak žep, pa vse od vrhunskih enot in pestro izbiro industrijskih centralnih enot, ter sesalnih vtičnic lepega dizajna. Na sejmih smo opazili velik interes s strani novograditeljev, arhitektov in proizvajalcev montažnih objektov. Bili smo prvi, ki smo pričeli sodelovati s proizvajalci montažnih hiš, tako smo imeli sistem vgrajen v vzorčnih hišah Marles in Jelovica na Gradbenem centru v Ljubljani. V začetni fazi smo v veliko objektov vgradili kovinski cevni razvod, ki je zaradi primerne debeline stene in zaščite proti abraziji bil odlična rešitev. Zaradi notranje prevleke cevi in manjšega premera je ta sistem nudil odlične pretočne lastnosti in zaradi njegove trdnosti na cevovod ni bilo potrebno polagati zaščitnega betona, kar je predvsem na objektih kjer je veliko obrtnikov na malem prostoru izjemnega pomena, saj se poveča možnost poškodb cevovoda.
Skladno z izkušnjami in vedno novimi izzivi je podjetje leta 2000 prešlo izključno na sesalno tehniko in podpisalo nekaj pogodb z uspešnimi proizvajalci naprav za sesalno in filtrirno tehniko, kadilnice in ostale čistilne sisteme.

Dne 31.12.2011, smo prekinili poslovanje s.p. in smo pričeli poslovanje preko leta 2009 ustanovljenega podjetja VAKUUM TEHNIK d.o.o, pri čemer so dobavitelji in prodajni program ostajali enaki in dodatno razširjeni.r edvsem pa smo ponosni na naše reference po vsej Sloveniji in delno tudi v Avstriji in na Hrvaškem. Naš sistem je vgrajen v velikih avto salonih, hotelih, otroških vrtcih, v industriji, seveda pa prevladujejo stanovanjske hiše v katerih smo vgradili največ centralnih sesalnih sistemov. Skušamo slediti vsem novim smernicam s tega področja in tako nudimo našim strankam tudi vse svetovne novosti od sistem Retraflex, Pratico, Wally, Vroom, Kitchbox, do vrhunskih in najmodernejših sesalnih vtilčnic kompatibilnih z večino električnih vtičnic na trgu, pa vse do cenovno najugodnejših sesalnih enot in do tistih najbolj vrhunskih z LCD zasloni, LED signalizacijo, sistemom nadzora preko tablice in telefona, ter pametnih inštalacij, konstantnega stresanja filtra in še mnogo več.

Naš moto se glasi : “CSS v vsak nov dom”.

Mnenja smo,da se cilju lahko približamo iz razloga pomena tega sistema za zdravo bivanje in iz cenovnega razloga, saj je lahko dostopen že vsakomur in konkurenčen klasičnim sesalnikom za prah. Sodelovanje z arhitekti in projektanti strojnih inštalacij pa je za nas bistvenega pomena, saj njihovo pozitivno mnenje investitorjem veliko pomeni.

VIZITKA

NAZIV: VAKUUM TEHNIK d.o.o.
NASLOV: P.P.91, 3101 Celje, Slovenija
ID ŠTEVILKA: SI79657915
DAVČNI ZAVEZANEC: da
BANČNA USTANOVA: SKB d.d.
TRR: 03118-1000760149

GSM: 00386 (0)41 725 100
E-MAIL: info@vakuum-tehnik.si